Til inspirasjon

3 grunner til å ha profil på en stillingsportal

29.01.2019 / by Arild Sandberg

Det sies at jobbsøking er en fulltidsjobb i seg selv – så hvordan skal du da få tid til å søke nye jobber mens du jobber fulltid? Det finnes heldigvis løsninger for deg som ikke har all tid i verden. Her er tre gode grunner til å opprette profil på en stillingsportal.


Det har vært en lang dag på jobb og du lengter etter sofaen og litt kvalitetstid foran tv’en. Samtidig vet du at jobbtilbudene ikke kommer av seg selv – så hva gjør du?


Det sies at vi lever i en tid hvor det er jobbsøkerens marked, og i Norge har arbeidsledigheten falt til det laveste nivået på nesten 10 år. Undersøkelser viser at nordmenn flest er fornøyd i jobben, men likevel er det mange som er villige til å bytte jobb dersom en spennende mulighet skulle dukke opp.


Nettopp derfor er det viktig at du som jobbsøker er villig til å stikke hodet ditt fram og vise din interesse for rekrutterere. Det å opprette en profil på en stillingsportal kan hjelpe deg med å bli mer synlig som arbeidstaker og bidra til å skaffe deg drømmejobben – uten at du så og si behøver løfte en finger.

 

 

Her er tre gode grunner til hvorfor du bør opprette profil på en stillingsportal:

 

1) Du bruker mindre tid på jobbsøkingen

I en hektisk hverdag hvor du helst skal rekke å skvise inn så mye du bare kan i løpet av en dag, kan det være utfordrende å finne tid til å sette seg ned og begynne å søke jobber. Hva om du bare trengte å sette av ti minutter til å fylle ut en nettbasert CV?


Når du velger å opprette profil på en stillingsportal, får du mulighet til å fylle inn informasjon om deg selv som kan fange interessen til en rekke ulike bedrifter og rekruttere. Legg inn din utdanning og arbeidserfaring, spesielle ferdigheter og interesser eller særegne sider ved akkurat deg.


Hva er det som skiller deg fra andre kandidater og hvilke resultater, kompetanse og personlige egenskaper kan du vise til?


Det beste med slike rekrutteringsportaler er at du kun behøver å fylle inn informasjonen én gang – ikke hver eneste gang du søker en ny jobb. På den måten kan du konsentrere deg om å skrive en overbevisende søknadstekst og samtidig være sikker på at CV og all viktig informasjon om deg også sendes med – med kun ett klikk.

 

 

2) Du kan motta e-post når det dukker opp en stilling som er relevant for deg

Istedenfor å aktivt lete etter nye stillinger du kan søke på, kan du sette opp varsling slik at du får beskjed via e-post når det dukker opp nye jobber som kan være relevante for deg.


Fordi stillingene du blir varslet om matcher din profil, vil du aldri gå glipp av de mulighetene som kan bli din neste jobb. Med andre ord behøver du ikke lenger sette av tid på kvelden til å gå gjennom en rekke stillingsportaler – og måtte skumme gjennom stillinger som ikke er relevante for deg. Len deg tilbake og vent på utlysningen til din drømmejobb, rett inn i din innboks.

 

 

3) Rekrutterere kan finne deg

Det aller beste med å ha en sterk profil på en stillingsportal? Når du har opprettet en profil med nok informasjon om deg selv til at rekrutterere kan danne seg et tydelig bilde av hvem du er og hva du kan, har de mulighet til å finne deg dersom de har en stilling som du kunne passe til.  


Med andre ord behøver du ikke engang å skrive søknad for de stillingsutlysningene hvor du er en god match – dersom du ikke har tid.Kribler det i fingrene etter å komme i gang med jobbsøkingen for alvor? Opprett en profil i dag for å enkelt komme i kontakt med rekrutterere, bli varslet om nye spennende stillinger og gjøre deg synlig på jobbmarkedet – det er selvfølgelig helt gratis.

opprett profil

 

Arild Sandberg

Written by Arild Sandberg

Arild har vært daglig leder i Jobreg AS siden august 2018. Før det jobbet han halvannet år som teknisk sjef med å designe, bygge og utvikle portalen. Arild har fra tidligere lang fartstid både som musiker, web-utvikler og IT-entreprenør.

Abonner på Jobreg sin blogg

Lists by Topic