Til inspirasjon

5 tegn på at det er på tide å bytte jobb

15.01.2019 / by Arild Sandberg

Selv om Norge er på verdenstoppen når det gjelder mest fornøyde arbeidstakere, er vi ikke redde for å bytte jobb. Det anslås at norske arbeidstakere i snitt bytter jobb ti ganger i løpet av livet. Kanskje er det på tide å åpne øynene for nye muligheter?

Det er mange myter om hvorfor folk flest ønsker å bytte jobb. Lønn trekkes ofte frem som det viktigste, men undersøkelser viser at de fleste faktisk sier opp jobben fordi de mangler faglig utvikling.


Er du usikker på om det lønner seg å bytte beite?

 

 

Her er 5 tegn på at du bør begynne å lete etter ny jobb

 

1) Det er ikke rom for utvikling i selskapet du befinner deg i

Vi behøver alle muligheten til å kunne lære oss nye, interessante ting - rett og slett utvikle oss - for å kunne trives i jobben over en lengre periode. Så snart hver dag blir lik, synker motivasjonen og dermed også trivselen på jobb.

Føler du at arbeidet du gjør er for lite utfordrende og at du ikke kan bli bedre på ditt fagfelt i den stillingen du har i dag? Da kan det være på tide å få øynene opp for andre arbeidsgivere.

  

2) Du tjener for dårlig, eller har for dårlige vilkår, i forhold til verdien du tilfører selskapet

Selv om høyere lønn kanskje ikke er en like vanlig grunn til jobbskifte som folk tror, er det aldri en god ting dersom du som medarbeider ikke føler deg verdsatt i selskapet.

Har du undersøkt hva lønnsnivået for lignende stillinger i din bransje ligger på? Dersom du ligger for lavt og har tatt opp dette med din leder uten å få en lønnsforhøyelse, kan det være at du bør begynne å se på andre stillinger.

 

3) Du ønsker en mer fleksibel arbeidshverdag

Stadig flere arbeidsgivere tiltrekker nye ansatte med lovord om fleksible arbeidstimer og fleksibelt arbeidssted. Dette kan bidra til en bedre balanse mellom jobb og fritid fordi vi får større frihet til å velge hvor vi ønsker å jobbe fra – og når vi ønsker å jobbe.

De fleste arbeidsgivere har en fastsatt tid du må være tilgjengelig, men tillater at ansatte tar noen timer fri en dag og jobber det inn igjen en annen dag. Dette er selvfølgelig ikke noe som passer for alle yrker og bransjer, men dersom du kjenner deg veldig “låst” i dagens jobb, kan det være på tide å åpne opp øynene for nye jobbmuligheter.

 

4) Du føler deg ikke trygg nok i jobben

Det kan være mange grunner til at en ikke føler seg trygg i jobben. Kanskje har det begynt å gå dårligere for selskapet økonomisk? Det å føle seg trygg i jobben og trygg på at dette er en arbeidsplass du kan være en del av i mange år fremover, er en hygienefaktor for de aller fleste.

Føler du deg utrygg og usikker, vil det konstante stresset og den dårlige trivselen på jobb etter hvert kunne begynne å påvirke ditt privatliv.

 

5) Du har ikke noe liv utenom jobb

Den Europeiske Arbeidsmiljøundersøkelsen viser at hele 9 av 10 nordmenn mener de har en god balanse mellom arbeid og fritid. Dette er viktig, både for å trives i jobben, men også for å kunne senke skuldrene utenfor jobb.

Mange jobber mye overtid - kanskje så mye at det går utover privatlivet - og noen ganger kan det gå så langt at du plutselig ikke har noe energi igjen til å gjøre andre ting etter jobb. Bruker du all tiden din på jobb, er du nødvendigvis nødt til å ofre noe annet, noe som på sikt kan ødelegge for både helse og livsglede.

 

Føler du på at du jobber for mye, bør du vurdere å finne en ny jobb som ikke er like krevende.

 

New call-to-action

 

Arild Sandberg

Written by Arild Sandberg

Arild har vært daglig leder i Jobreg AS siden august 2018. Før det jobbet han halvannet år som teknisk sjef med å designe, bygge og utvikle portalen. Arild har fra tidligere lang fartstid både som musiker, web-utvikler og IT-entreprenør.

Abonner på Jobreg sin blogg

Lists by Topic