Til inspirasjon

Hvordan bruke en jobbportal til å finne din neste jobb

22.01.2019 / by Arild Sandberg

Det å trives på jobb er viktig – ikke bare for hvordan du presterer i løpet av de åtte timene du tilbringer der hver dag, men også for ditt privatliv. Er du ikke helt fornøyd med arbeidsplassen du er på i dag? Vi viser deg hvordan du kan finne din drømmejobb ved hjelp av en jobbportal.


Norge er på verdenstoppen når det gjelder mest fornøyde arbeidstakere. Forskning viser, ikke overraskende, at personer som er engasjert i arbeidet sitt, og som trives med sine kollegaer, jobber både hardere og smartere.

Det er med andre både i arbeidsgivers og arbeidstakers interesse at du trives på jobben. Det er her du bruker store deler av dagen, og du bør derfor trives med dine kolleger og få arbeidsoppgaver som utfordrer deg – og gjør arbeidshverdagen spennende.

Har du det ikke slik i din nåværende jobb? Fortvil ikke: Selv om jakten på drømmejobben ikke alltid er like enkel, finnes det gode verktøy som kan hjelpe deg på veien – for eksempel en jobbportal.

 

 

Slik øker du sjansene til å finne drømmejobben ved hjelp av en jobbportal

 

1) Opprett en profil

Det aller første du må gjøre er å finne en jobbportal hvor du ønsker å registrere deg. Velg en portal hvor det finnes en god del jobber, og som oppdateres regelmessig. Se også på hvilke typer stillinger som utlyses – og av hvem.


Er arbeidsgiverne av interesse for deg? Ser du noen stillinger du kunne tenkt deg å søke på?

Les også: Nytt år – ny jobb: 7 tegn på at det er på tide å bytte jobb

 

 

2) Fyll inn informasjonen om deg

For å utnytte det fulle potensialet av en jobbportal, bør du sette av tiden det tar å registrere all informasjon som portalen anbefaler. Dette er som regel typiske CV-opplysninger, som utdanning, arbeidserfaring, sertifiseringer og språkkompetanse.


Ofte blir du også anbefalt å skrive en kort beskrivelse av deg selv som person, hva du kan og hvilke resultater du har oppnådd i dine jobber. Dersom du kan fylle inn ulike ferdigheter i stikkordsform, er dette en god måte å vise hvilke ulike kompetanseområder du har.


Pass også på at du skriver et par setninger om hvilke arbeidsoppgaver og ansvarsområder du hadde i dine ulike jobber. Dette gjør det enklere for rekrutterere å bedømme hvorvidt du er en god match til stillingen de utlyser eller ikke, basert på din tidligere erfaring.


Fyll også inn bransjer du ønsker å jobbe i, og steder hvor du kan tenke deg å jobbe. Bor du eksempelvis i Oslo kan det kanskje være aktuelt å jobbe også litt utenfor bykjernen?


På mange jobbportaler er det også mulig å legge inn referanser. Dette kan være lurt dersom du ikke er i en jobb på nåværende tidspunkt. Leter du derimot etter ny jobb uten at din nåværende arbeidsgiver vet om dette, kan det være lurt å si at referanser oppgis på forespørsler, eller henvise til referanser i andre jobber du har hatt tidligere.

 

 

3) Søk på stikkord, jobbtittel og/eller bransje

Vet du allerede hvordan din drømmejobb ser ut? Da kan du rett og slett skrive inn stillingstittelen i søkefeltet og se om det dukker opp noen relevante stillingsutlysninger på skjermen foran deg.


Dersom du ikke er helt sikker på nøyaktig hva slags jobb du ønsker, eller ønsker å holde øynene oppe for flere alternativer, kan du velge å søke ved hjelp av stikkord.


Er det kanskje noe du gjør i ditt arbeid i dag som du liker bedre enn andre arbeidsoppgaver? Søk på nøyaktig det! Da får du opp stillinger som inneholder akkurat denne arbeidsoppgaven, og du kan dermed finne den aller mest spennende jobben for deg.


Kanskje er du ute etter å få en oversikt over hva slags jobber det faktisk finnes i din bransje? Da kan du rett og slett velge bransjen som er aktuell for deg og bla deg gjennom alle ledige stillinger innenfor feltet.  

 

 

4) Sett på varsling slik at du får beskjed når det dukker opp en stilling som matcher dine kvalifikasjoner

Et godt tips som hjelper deg med å bli oppmerksom på drømmejobben når denne lyses ut, er å ha på varsling om relevante stillinger. På denne måten får du e-post når det registreres en stillingsutlysning som har nøkkelord som matcher de kvalifikasjonene og erfaringene du har på din profil.


Les mer: 5 tips til deg som er på leting etter ny jobb

 

 

5) Si ja til å bli kontaktet av rekrutterere

Dersom du ønsker å bli funnet, fremfor å måtte lete selv, er en jobbportal stedet å være. Her kan du takke ja til å bli kontaktet av rekrutterere når det dukker opp spennende stillinger som matcher dine kvalifikasjoner.


For at rekrutterere skal kunne kontakte deg, er du nødt til å ha en sterk profil slik at de som utlyser stillinger finner nok informasjon om deg til å kunne avgjøre om du er en relevant kandidat eller ikke. Fyll derfor ut alle mulige felter og pass på at profilstyrken din er høy.


På noen jobbportaler kreves det at du har oppnådd en viss profilstyrke for at rekrutterere skal få tilgang til profilen din. Så snart du har en god og utfyllende profil kan du så og si lene deg tilbake og vente på å få jobben servert på sølvfat.Er det på tide å opprette profil? På Jobreg finner du mange av landets ledende rekrutterings- og bemanningsbyrå samlet på ett sted. Ved å registrere din portal, kan du enkelt søke nye jobber – og kanskje til og med bli headhuntet til drømmejobben. Kom i gang i dag ved å trykke på knappen nedenfor, da vel!

opprett profil

 

 

Arild Sandberg

Written by Arild Sandberg

Arild har vært daglig leder i Jobreg AS siden august 2018. Før det jobbet han halvannet år som teknisk sjef med å designe, bygge og utvikle portalen. Arild har fra tidligere lang fartstid både som musiker, web-utvikler og IT-entreprenør.

Abonner på Jobreg sin blogg

Lists by Topic